Ölçümbilim Tartışma Platformu

Bir kategori altında mevcut başlıklardan birisi ile ilgili mesaj eklemek istediğinizde, o başlıkla ilgili yazıların altındaki "bu konuya mesaj ekle" bağlantısına tıklayınız. Yeni bir başlık açarak foruma katılmak istiyorsanız, ilgili kategori sayfasında listelenmiş konuların en üstündeki "yeni başlık aç" bağlantısına tıklayınız. Mesaj içeriği itibarıyla, gönderen tarafından belirtilen konu haricinde, mevcut diğer başlıklardan birine daha uygun görülerek yayınlanabilir.

Forum konusundaki her türlü soru, istek, öneri ve yorumlarınız için;
forum@metroloji.com.tr

KATEGORİLER
Ölçüm ve Enstrümantasyon Doğrulama ve Kalibrasyon Validasyon
Kontrol ve Otomasyon Akreditasyon ve Yasal Metroloji  
Püf Nokta
NOKTASI

KONTROL ve OTOMASYON

Yeni başlık aç

0-20 mA transmiterlerde ara değer hesaplamaları
Nem, basınç ve dew point ilişkisi

 

0-20 mA transmiterlerde ara değer hesaplamaları
Erkan Çolak, , 08 Temmuz 2008
Basınç transmiterlerinde 0-20 mA çıkışı olan bir transmiterin ara değerlerini hesaplamak için kullanılan formülü göndermenizi rica ederim.
Siteniz metroloji adına bilgi deposu niteliğinde yararlandığımız bir kaynak. Başarılarınızın devamını diler, güncellemelerinizde bizleri de haberdar etmenizi rica ederiz.
Bu konuya mesaj ekle
Liste başına dön
Nem, basınç ve dew point ilişkisi
Murat Gül, , 17 Mayıs 2007
Bir sorum olacak;
içinden 8 bar geçmekte olan bir borudan bir ölçü cihazı ile nem, sıcaklık ve dew point ölçmek istiyoruz. fakat ölçü cihazımız 8 bar ile çalışmıyor. Bu nedenle araya bir regülatör koyup basıncı 1 bar a düşürüp ölçmeyi düşünüyorum. Ancak bu durumda 8 bar'daki ortam şartları 1 bar'da değişir mi diye bir soru akla geliyor. Yani 8 bar'daki nem, sıcaklık ve dew point 1 bar'da değişir mi
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
Bu konuya mesaj ekle
Liste başına dön